OM

Sebastian Fagundez

 
-1.jpg

Tränat sedan barnsben

Sebastian Fagundez har tränat hela sitt liv och växte upp med styrketräning och kampsporten Taekwondo i sin hemstad Landskrona i Skåne.

Vid 18 års ålder började Sebastian arbeta som livvakt i Sverige men han hade något större i tankarna.

Vid 23 års ålder begav sig Sebastian till L.A med ett mål - att arbeta som livvakt i drömmarnas stad.

sebastian fagundez ung.jpg

Livvakt

Med sin skarpa blick, uppväxten med kamsporten och flera års träning av den israeliska försvarstekniken Krav Maga, tillsammans med en omhändertagande inställning till sin omgivning passade yrket som livvakt perfekt.

När Sebastian anlänt till USA började han som säkerhetsansvarig för exklusiva, privata event vilket ledde till honom till att börja arbeta som privat livvakt åt några av Los Angeles makthavare inom flera olika industrier.

PT & Livscoach

Ett liv spenderat på att optimera sin egen fysik har gett Sebastian verktygen att hjälpa andra. Men det var ingen självklarhet från början. När Sebastian skyddade livet på sina klienter i Hollywood var de så imponerade av hans fysik och styrka att de ville bli tränade av honom - istället för deras befintliga PT som bleknade i jämförelse.

Sebastian satte igång och hittade sin passion! Hans raka, brutalt skarpa sätt från livvaktsyrket skapade en väldigt effektiv Personlig tränare och resultaten visade det direkt.

 
 

Den svåraste klienten Sebastian någonsin haft

 
 
Jag vägde 190 kilo och hade börjat få livshotande problem med min hälsa. Jag insåg att jag själv är den svåraste klienten jag någonsin kommer ha.
— Sebastian Fagundez
 

Sebastian var van med att ha en brinnande drivkraft. Som fick honom att gå till gymmet när han egentligen inte ville eller orkade - en drivkraft som tog honom till en världsmetropol från första början. Men han började känna en melankoli som gjorde att han inte längre brydde sig. Han ville istället gömma sig, dra ner persiennerna och bara äta den typen av mat han skällde på sina klienter för.

Han hade fått en depression. Det går över snabbt, tänkte han. Det gjorde den inte. Sebastian gick nästan inte hemifrån på nästan 6 månader och gick från 95 kilo och vältränad till 190 kilos övervikt. Den totala avsaknaden av träning och kolossala mängder skräpmat hade gjort sitt och Sebastian hade börjat få allvarlig problematik med sin hälsa.

Jag kunde inte andas så i panik åkte jag till Cedars-Sinai-sjukhuset där läkaren sa att om jag inte börjar tappa vikt omedelbart så skulle jag dö. Mina lungor, knän och framförallt hjärtat var på bristningsgränsen till att sluta fungera för mig.
— Sebastian Fagundez

Men läkarens ord gick inte riktigt in, så som det borde. I en depression så fungerar hjärnan inte som den ska och Sebastian var nästintill likgiltig till läkarens varning. Det krävdes något mer för att få upp ögonen på riktigt.

Jag hade knappt tittat mig i spegeln på flera månader när jag plötsligt gjorde det. Jag blev livrädd. Jag kunde inte för mitt liv känna igen personen i spegeln. Jag bestämde mig där och då. Jag är den svåraste klienten jag någonsin kommer ha men jag kommer att lyckas - no matter what!
— Sebastian Fagundez

Ett år senare är Sebastian idag i sitt livs bästa form och har genom sin egen resa en alldeles unik ingångsväg till sina klienters absolut svåraste utmaningar och kan leda dem från deras djupaste kris hela vägen till målet: ett rikt, fulländat liv med hälsan och sinnet på topp.

sebastian fagundez